Recreatie

Wat is er mooier dan het bieden van ontspanning en plezier? Dat is waar de recreatiesector voor staat. Allemaal te verwezenlijken met energie van de zon. Gratis zonne-energie die gebruikt kan worden voor het verwarmen van bijvoorbeeld zwembaden, douches van sportverenigingen, douchegebouwen van campings en wellness centra. Met een zonnewarmtesysteem kun je duurzame recreatie aanbieden en bespaar je fors op de kosten voor energie. De terugverdientijd van de installatie is nu nog interessanter door de ISDE subsidie. ISDE staat voor Investeringssubsidie Duurzame Energie en kan een bijdrage leveren van ca. 40% op de investering in duurzame energie.

 

Zwembad

Zwembaden, zowel binnen als buiten, verbruiken zeer veel energie voor het verwarmen van het water. Een zonnewarmtesysteem is hiervoor de ultieme oplossing. Door het toepassen van zonnecollectoren kan het zwemseizoen voor buitenbaden vaak worden verlengd zonder dat het extra stookkosten vraagt. Ook kan er een combinatiesysteem worden gemaakt dat ook de douches verwarmt. Uiteraard gaan we graag met je mee om voor jou een advies op te stellen.

 

Sportvereniging

Wij komen vaak bij sportverenigingen met verouderde verwarmingsinstallaties. Best begrijpelijk, aangezien verenigingen natuurlijk geen oneindig investeringsbudget hebben. Op dit moment zijn er diverse subsidiemogelijkheden waarbij verenigingen tot 40% van de investering van een zonnewarmtesysteem kunnen terugkrijgen. Een zonneboiler is de meest rendabele oplossing voor het maken van warm tapwater en kan bovendien ondersteunen in het verwarmen van het clubgebouw. Een voorbeeld van een sportvereniging die voorzien is van onze zonnewarmtesystemen is: korfbalvereniging CKV Valto in De Lier. Zij besparen nu 50% op hun warmwaterverbruik.

 

Camping 

Ontspanning, plezier en comfort zijn de woorden die je wilt horen tijdens het uitchecken van je campinggasten. De gasten douchen en als we de beoordelingssites mogen geloven behoren de sanitaire- en douchevoorziening tot de belangrijkste criteria voor een geslaagd verblijf. Een lekkere warme lange douche biedt comfort, maar geeft ook hogere energiekosten. Bovendien heeft de camping of het recreatiepark misschien wel een zwembad, waarvoor veel warmte nodig is. Een zonnewarmtesysteem biedt dan een rendabele oplossing. Daarnaast is er op een zonnewarmtesysteem subsidie beschikbaar.

 

Wellness center

Wellness centra zijn populaire gelegenheden om een dagje ultiem te genieten en volledig tot rust te komen. De gasten houden zich logischerwijs niet bezig met een minuutje meer of minder douchen en de whirlpool moet wel de gehele dag aangenaam warm zijn. Dat kost uiteraard de nodige energie. Een zonnewarmtesysteem is een ideaal en duurzaam systeem om te besparen op het energieverbruik voor warm water.

 

Heb je interesse in een samenwerking met HRsolar? Schroom dan niet op contact met ons op te nemen: info@hrsolar.nl