Woningen het kapitaal, de huurder centraal

Een comfortabele én duurzame woningvoorraad

Verduurzamen woningen

Kapitaal verduurzamen, lage kosten huurder

Huurders willen een comfortabele woning waar ze zich thuis voelen maar uiteraard tegen zo laag mogelijke lasten. De energierekening behoort tot een van die lasten waarop de huurder maar deels invloed heeft. Met de fors stijgende energiebelasting op met name gas wordt het betaalbaar houden van maandlasten steeds moeilijker. Daarnaast wordt een belangrijk deel van de energietransitieplannen van de overheid bij de wooncorporaties neergelegd. Kortom er moet worden verduurzaamd.

Eenvoudig, snel en tegen lage kosten

Comfort, onafhankelijkheid én besparing voor de huurders

Met een zonneboilersysteem kan tot 60% worden bespaard op de benodigde energie voor tapwater. Daarnaast wordt energie lokaal opgeslagen in een compact opslagsysteem waardoor de huurder onafhankelijker word van de energieleverancier. Omdat er niet wordt teruggeleverd is de oplossing ook toekomstbestendig.

Onze oplossingen

  • Ella (tapwater)
  • Maxx (ruimteverwarming)
  • Combinatie warmtepomp

Een Ella zonnewarmtesysteem wordt gebruikt voor het (voor)verwarmen van tapwater. Het tapwater wordt hierbij opgewarmd door (zon)licht.

VOORDELEN
- tot 60% reductie van gas voor tapwater
- Gemiddeld 3,2 m2 dakvlak benodigd
- Eenvoudige en snelle plaatsing
- Gaat ca. 25 jaar mee


Bekijk de video

Een Maxx zonnewarmtesysteem kan met behulp van zonne-energie naast tapwaterverwarming, ook (gedeeltelijk) de woning verwarmen. Zeker in het voor-en naseizoen geeft dit een forse extra besparing op gas maar ook in de winter kan de zon bijdragen aan de verwarming. Uiteraard helpt de CV-ketel of warmtepomp indien er te weinig (zon)licht is.

VOORDELEN
- Extra besparing op gas
- Toepasbaar bij vloerverwarming en radiatoren
- Eenvoudig inpasbaar met elk verwarmingssysteem


Bekijk de video

Onze zonnewarmtesystemen kunnen gecombineerd worden met verschillende andere duurzame technieken zoals warmtepompen. De combinatie van zonnepanelen, zonnecollectoren en warmtepompen wordt steeds vaker toegepast. Maar ook met andere oplossingen kan prima worden gecombineerd, zoals:

COMBINATIES MET:
- Hybride warmtepomp
- All-Electric warmtepomp
- Pelletkachel
- Biomassaketels
- Infrarood verwarming


Bekijk de video

Subsidie


Stimulans voor het milieu

Vanuit het Ministerie van Economische zaken en Klimaat is de ISDE subsidie beschikbaar voor onze zonnewarmte systemen. De hoogte van het subsidie bedrag is afhankelijk van het soort collectoren, het aantal en het type boilervat en bedraagt circa 30% van de factuur. De subsidiebedragen kun je vinden bij onze zonneboiler systemen. De regeling loopt tot en met 2020.