Voorraadvaten

HRsolar heeft diverse soorten boilervaten in het assortiment. De standaard sets worden uitgevoerd met RVS voorraadvaten. De RVS vaten zijn licht, duurzaam en hebben geen onderhoud nodig.

Ook kan gekozen worden voor staal geëmailleerde vaten voor tapwater systemen. Deze vaten zijn goedkoper maar zwaarder en moeten worden voorzien van anode elementen tegen corrosievorming.

Bij de verschillende vaten kan worden gekozen voor één of meerdere warmtewisselaars (spiralen) waardoor verschillende systemen ontworpen kunnen worden. Bijvoorbeeld voor het combineren van een houtkachel of een warmtepomp en een zonnewarmte systeem met één voorraadvat.

 

In het assortiment:

  • RVS vaten met één of meerdere warmtewisselaars, voor tapwater, zonnegascombi en andere gecombineerde systemen.
  • Stalen vaten (niet geëmailleerd) met één of meerdere warmtewisselaars, niet direct geschikt voor tapwater.  Voor verwarmingssystemen of indirecte verwarming van tapwater
  • Stalen vaten geëmailleerd met één of meerdere warmtewisselaars, voor tapwater, zonnegascombi en andere gecombineerde systemen. (anode benodigd)
  • Stalen vaten met tapwaterspiraal met één of meerdere warmtewisselaars, door geïntegreerde tapwaterspiraal direct toepasbaar voor tapwater, zonnegascombi, HotTop en andere gecombineerde systemen.

 

Elektrische verwarmingselementen

In de dubbelspiraal en grotere vaten kan een elektrisch verwarmingselement worden geplaatst. Hiermee kan het vat elektrisch worden bij verwarmd indien het zonnewarmte systeem het vat niet (of niet snel genoeg) op temperatuur krijgt. Dit is ideaal indien er geen gasaansluiting aanwezig is of voor All-electric woonconcepten.

 

Bij het HRsolar Hybdride Solar concept (combi PV en thermisch) kan het verwarmingselement optioneel worden opgenomen. Het voordeel is dat ‘overtollig’ PV-stroom goedkoop en eenvoudig kan worden opgeslagen in de store. zo wordt de gebruiker onafhankelijker van salderen en wordt meer bespaart op het duurdere gas.

 

 

Kies het gewenste vat voor meer informatie.