< terug naar complete sets

Artikelomschrijving

Zonnegascombi kit S.M.A.R.T.

De zonnegascombi S.M.A.R.T. stand-alone is een zonneboilercombi die naast tapwaterverwarming ook (gedeeltelijk) de (ruimte) verwarming verzorgt. Het boilervat is verbonden met een collector. Het collectorcircuit is een volledig gescheiden gesloten circuit, dat onder druk is gevuld met een glycol/water-mengsel. De aangesloten CV-combiketel zorgt, indien nodig, voor de naverwarming van het sanitaire water.

De tweede spiraal bovenin in het boilervat wordt gebruikt voor ruimte verwarmingsondersteuning.

Dit systeem meet, extra ten opzichte van de zonnegascombi V1 uitvoering, ook zelf de temperatuur van de woning onafhankelijk van de kamerthermostaat. Hierdoor kan het zonneboiler systeem zelf bepalen om met zonne-energie de woning te
verwarmen mits de retourtemperatuur van het verwarmingscircuit lager is dan de temperatuur boven in het boilervat. Er is een extra PWM circulatiepomp in het retourcircuit van het verwarmingssysteem opgenomen die in toerental geregeld word door de besturing (deze is in de plaats gekomen voor de driewegklep bij de V1 uitvoering).

Door de extra pomp kan het systeem stand-alone maar ook samen met de ketel het cv-circuit verwarmen. De Advanced regelaar die in de set is opgenomen zorgt voor het aansturen van het systeem.

De aanvullende set zonnegascombi S.M.A.R.T. stand-alone wordt optioneel vermeld en bestaat uit een voor gemonteerde kit met een PWM pomp, mixventiel, T-stukken (waarvan 1 met terugslagklep) en sensoren.

Indien de woning niet is voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem kan worden gekozen voor een losse ruimtetemperatuur sensor artikel 45043.

LET OP: de losse ruimtetemperatuursensor 45043 dient met 2-aderige kabel te worden aangesloten op de regelaar. De beste woningtemperatuurreferentie wordt in de woonkamer verkregen op circa 1,50 meter hoogte van de vloer. Plaats de sensor niet te dicht bij ramen, deuren, radiatoren, open haarden of andere koude- en/of warmtebronnen.

Plus- en minpunten

  • Verwarmt radiatoren en vloerverwarming

Meegeleverd

  • Kit met PWM pomp + kabel (aangestuurd door pompset ADVANCED)
  • 2 T-stukken waarvan 1 met terugslagklep
  • Clip-on Pt1000 sensor t.b.v. CV-retourtemp.
  • Pt1000 sensor t.b.v. MV-box kanaal

Andere klanten kochten of bekeken ook

Uitbreidingsset LT
  • Geschikt voor lage temperatuur ruimteverwarming.
  • Bespaar tot 30% extra.
Vanaf

270,- *

Smart

Direct leverbaar

  • Geschikt voor zowel hoge- als lage temperatuur ruimteverwarming.

Richtprijs

435,-

Totaalprijs systeem

(Richtprijs - subsidie)

435,- *

*Opbrengst en prijs is indicatief. Prijs is inclusief BTW en ISDE subsidie. Prijzen kunnen afwijken bij verschillende situaties.

Aanvragen