Zonnegascombi

Naast het standaard zonneboilersysteem voor het voorverwarmen van tapwater is er ook een andere systeem; de zonnegascombi waarbij het systeem naast tapwater ook een bijdrage levert aan de ruimteverwarming van huis of gebouw.

 

Deze systemen zijn uitgevoerd met HPC-1,6 of HPC-2,5 collectoren en een RVS voorraadvat met twee wisselaars.

Bij de zonnegascombi is ook de zonnegascombi uitbreidingsset benodigd

 

Kies het gewenste systeem  voor meer informatie.

 

 

 

Werking zonnegascombi V1

De zonnegascombi V1 is een zonneboiler die naast tapwaterverwarming ook gedeeltelijk de ruimteverwarming verzorgt. Het boilervat is verbonden met een collector. Het collectorcircuit is een volledig gescheiden gesloten circuit, dat onder druk is gevuld met een glycol/water-mengsel.

De aangesloten CV-combiketel zorgt, indien nodig, voor de naverwarming van het sanitaire water.Zonnegascombi 20111229

De tweede spiraal bovenin in het boilervat wordt gebruikt voor ruimteverwarmingondersteuning. Hiervoor wordt de retourtemperatuur van het verwarmingscircuit gemeten en, indien deze lager is dan de temperatuur bovenin het boilervat, schakelt de driewegklep om en leidt het verwarmingswater over het bovenste spiraal. Het systeem wordt geleverd met extra temperatuursensoren voor de meting bovenin de boiler en voor het meten van de CV retourleiding. Daarnaast is er een ADVANCED regelaar in de set opgenomen voor het aansturen van het systeem.

 

De zonnegascombi V1 is met name geschikt i.c.m. laag temperatuur verwarmingssystemen zoals vloerverwarming. Voor hoog temperatuur systemen kan de zonnegascombi V2 worden gekozen.

 

De aanvullende set voor zonnegascombi wordt optioneel vermeld en bestaat uit een veerbelaste terugslagklep en een 230Volt driewegklep die wordt aangestuurd door de regelaar.

 

Werking zonnegascombi V2

De tweede spiraal bovenin in het boilervat wordt gebruikt voor ruimteverwarmingsondersteuning.

Dit systeem meet, extra ten opzichte van de V1 uitvoering, ook zelf de temperatuur van de woning onafhankelijk van de kamerthermostaat. Hierdoor kan het zonneboiler systeem zelf bepalen om met zonne-energie de woning te verwarmen mits de retourtemperatuur van het verwarmingscircuit lager is dan de temperatuur boven in het boilervat. Er is een extra PWM circulatiepomp in het retourcircuit van het verwarmingssysteem opgenomen die in toerental geregeld word door de besturing (deze is in de plaats gekomen voor de driewegklep bij de V1 uitvoering).

Door de extra pomp kan het systeem stand-alone maar ook samen met de ketel het cv-circuit verwarmen. De Advanced regelaar die in de set is opgenomen zorgt voor het aansturen van het systeem.Zonnegascombi v2

 

De aanvullende set zonnegascombi V2 stand-alone bestaat uit een voor gemonteerde kit met een PWM pomp, mixventiel, 2 T-stukken (waarvan 1 met terugslagklep) en sensoren.

Indien de woning niet is voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem kan worden gekozen voor een losse ruimtetemperatuur sensor artikel 45043.

 

LET OP: de losse ruimtetemperatuursensor 45043 dient met 2-aderige kabel te worden aangesloten op de regelaar. De beste woningtemperatuurreferentie wordt in de woonkamer verkregen op circa 1,50 meter hoogte van de vloer. Plaats de sensor niet te dicht bij ramen, deuren, radiatoren, open haarden of andere koude- en/of warmtebronnen.