Rendementen van zonneboilers

HRsolar levert zonneboilers met de hoogste rendementen die u op de markt kunt vinden. Door dit hoge rendement bespaart u veel op uw energierekening en zorgt u daarnaast voor een beter milieu. Met het rendement van een zonneboiler bedoelen we de besparing die het u over de jaren oplevert.

Het rendement bestaat voornamelijk uit drie factoren:

 

  • De opbrengst van het systeem
  • De aanschafprijs
  • De gasprijzen

 

Benieuwd welke besparing u door een zonneboiler kunt realiseren? Reken het uit in onze zonneboiler calculator.

Zonneboiler Calculator

Opbrengst van de zonneboiler

De opbrengst van een zonneboilersysteem hangt onder andere af van het soort systeem. Gebruikt u de boiler alleen voor tapwater? Dan behaalt u een lager rendement dan als u de zonneboiler ook voor verwarming gebruikt.

Ook de grootte van het vat is van belang. Een groter vat is duurder, maar levert ook meer op. Hoe groot het vat moet zijn hangt af van uw huishouden. In de zonneboiler calculator wordt automatisch berekend wat voor u de beste optie is.

De aanschafprijs

Een zonneboiler aanschaffen is een investering die u over de jaren terugverdient. Het rendement hangt voor een groot deel af van de aanschafprijs. Doordat HRsolar zonneboilers aantrekkelijk geprijsd zijn, haalt u het hoogst mogelijke rendement.

 

Bij de aanschafprijs moet u erop letten dat u ook de montagekosten meerekent. Dit geld bent u tenslotte ook aan het systeem kwijt.

De gasprijzen

De gasprijs is het bedrag dat u betaalt voor het verwarmen van de boiler als u geen zonneboiler heeft. Het is een belangrijke, maar onzekere factor om uw besparing te kunnen berekenen. Hoe hoger de gasprijzen, hoe meer u bespaart als u een zonneboiler heeft. U hoeft de gasprijs immers niet te betalen, aangezien de boiler verwarmd wordt met zonne-energie.

 

De afgelopen 10 jaar is de gasprijs met gemiddeld 8% per jaar gestegen. Als deze ontwikkeling zich doorzet wordt het dus steeds voordeliger om een zonneboiler in huis te hebben.

Subsidie

Sinds 1 januari 2016 kunt u subsidie krijgen bij het kopen van een zonneboilersysteem. Dit zorgt voor lagere kosten en dus een hoger financieel rendement. Door de subsidieregeling verdient u de zonneboiler sneller terug. De hoogte van de subsidie verschilt per systeem en varieert tussen € 383,- en € 890,-.

Zonneboilers van HRsolar

Bij HRsolar hebben we een groot aanbod aan zonneboilersystemen. Met onze handige calculator kunt u makkelijk uitvinden welk systeem het best voor u geschikt is en de beste rendementen oplevert.
Zonneboiler Calculator