Zonneboiler en zonnepanelen

Een zonneboiler en zonnepanelen dragen bij aan de verbetering van het milieu. Het zijn echter twee verschillende systemen. Bij HRsolar uit De Lier, in regio Den Haag, helpen we je graag om het juiste systeem te kiezen. We hebben ons ontwikkeld tot dé specialist op het gebied van zonnewarmtesystemen en we delen onze kennis graag met jou. Wil je meer weten over de verschillen tussen deze zonnewarmtesystemen? Lees dan snel verder!

Bekijk onze zonneboilers Neem contact met ons op

Het verschil tussen een zonneboiler en zonnepanelen

De zonnewarmtesystemen hebben één belangrijk verschil. Zonnepanelen worden namelijk gebruikt om elektriciteit op te wekken met behulp van de zon. Een zonneboiler wekt echter geen elektriciteit op, maar verwarmt het water voor de verwarming en douche. Dit houdt in dat een zonneboiler de zonne-energie omzet in warmte in plaats van elektriciteit. Daarnaast heeft deze ten opzichte van zonnepanelen een hoger rendement. Met een zonneboiler kun je tot wel vier keer meer energie opwekken als je het vergelijkt met hetzelfde oppervlak aan zonnepanelen. Een zonneboiler is ook nog eens heel interessant als je jouw CO2-uitstoot wilt verminderen.

Ontvang desgewenst gedegen advies over onze systemen

Zo zie je: onze systemen zorgen voor een energiezuinigere woning, maar hebben duidelijk verschillen. Ben je benieuwd naar de werking van een zonneboiler? Of kies je liever voor kwalitatief hoogstaande zonnepanelen? Wij helpen je graag verder en voorzien je desgewenst van gedegen advies. Neem hiervoor contact met ons op door te bellen naar 0174 523 303 of door het contactformulier in te vullen. Ook als je een offerte wilt aanvragen, neem je contact met ons op.