Projectonwikkelaar

Als projectontwikkelaar is het de uitdaging om te voldoen aan de strengere bouwbesluiten met de voortdurende verlaging van de EPC en vanaf 2020 met de BENG methode. Uiteindelijk is de doelstelling voor 2020 dat er alleen energieneutraal gebouwd word. Om te kunnen voldoen aan deze strengere eisen kun je haast niet om zonnewarmtesystemen heen.

 

Met deze doelstellingen in het achterhoofd zijn wij, als Nederlands fabrikant al ruim 12 jaar actief op de markt met complete zonnewarmtesystemen en zijn er de afgelopen twee jaar ca. 1200 nieuwbouwwoningen voorzien van een HRsolar zonnewarmtesysteem.

 

“HRsolar zonnewarmtesystemen geven een significante bijdrage in de EPC-verlaging (maximaal 0,26 punten volgens UNIEC) en labelverbeteringen (tot maximaal 2 stappen) voor de EPA”

 

HRsolar ontwikkelt, produceert en levert als Nederlandse fabrikant zonnewarmtesystemen met bewezen de allerhoogste opbrengt van Europa.

 

 “Voordeel van een HRsolar zonnewarmtesysteem is dat er 3 tot 5 keer minder dakvlak benodigd is dan met PV-panelen voor eenzelfde besparing en kostprijs”

 

Echter voor de verdere verlaging ligt een combinatie met andere technieken, waaronder zonnepanelen voor stroom, voor de hand. HRsolar gelooft dan ook in ketensamenwerking om een totaaloplossing voor de projectontwikkelaar aan te kunnen bieden. Wij hebben aan deze vraag voldaan door de Nero collector op de markt te brengen. Deze zonnecollector heeft precies dezelfde afmetingen als een zonnepaneel (1640x990x40 mm). Hierdoor kunnen de collectoren worden gecombineerd met zonnepanelen. Dit biedt ook mogelijkheden bij een kleiner dakoppervlak zoals bij een dakkapel of dakramen. Naast een fysieke dak integratie is een zonnewarmtesysteem ook prima te combineren met warmtepompen, WTW units, infrarood verwarming etc.

 

EPC berekeningen

Uiteraard hebben wij gecontroleerde kwaliteitsverklaringen van onze systemen. Daarnaast zijn onze systemen opgenomen in veel EPC software berekening programma’s zoals UNIEC. Klik hier om de kwaliteitsverklaringen van onze systemen in te zien.

 

PHPP berekeningen voor passiefhuisconcepten

Naast de huidige EPG methodiek worden er in Nederland ook woningen gebouwd en gerenoveerd volgens het passiefhuis concept.  Voor het berekenen van een passiefhuis kan gebruik worden gemaakt van PHPP berekeningssheets.