Wijzigingen

Productcatalogus en wijzigingen per 1 maart 2018

Via onderstaande link kunt u onze nieuwe Productcatalogus 2018 downloaden. Deze catalogus gaat in per 1 maart 2018.

 

HRsolar Productcatalogus 2018

 

Prijslijst Excel 2018

 

Belangrijkste toevoeging is uiteraard de revolutionaire Nero collector. De Nero vervangt de HPC-1,6 collector. Door onvoorziene grote afname van 1,6 m2 collectoren zijn de huidige HPC-1,6 niet meer voorradig en daarmee uitgefaseerd. De eerste levering Nero collectoren start begin maart. Door grote vraag kunnen nieuwe bestellingen (vanaf 15 februari) geleverd worden vanaf 19 maart.
Met het uitleveren van de Nero collector, wijzigen ook de installatiehandleidingen.

 

Wijzigingen

Onderstaand de belangrijkste wijzigingen:

 

NERO

 

Montage Nero
Het montagemateriaal voor de Nero is optioneel en wordt niet meer standaard meegeleverd in de set. Nagenoeg elk opdak en platdak PV-montagesysteem van derden is geschikt voor het installeren van de Nero. Indien geen gebruik gemaakt wordt van eigen PV-montagemateriaal bieden we optioneel de montageopties Opdak en Platdak aan.
De optionele platdak frames zijn gelijk als voor de HPC-2,5. Er is een verticale en horizontale versie beschikbaar. In combinatie met de Nero is per frame een Nero montage set platdak (60106) benodigd.

 

Aansluitingen Nero collector
De aansluitingen van het leidingwerk van de Nero zitten aan de achterkant van het paneel op de positie waar bij een PV-paneel de junctionbox is geplaatst.
De aansluitingen zijn naast elkaar geplaatst en er kan gekozen worden welke zijde aanvoer of retour is. De aansluiting is alleen geschikt voor HRsolar RVS flexslang.
Om de flexslang aan te sluiten op de collector is voor elke collector een Nero aansluitset nodig. Deze zijn opgenomen in de sets. Met deze aansluitset kunnen de flexslangen zonder gereedschap worden aangesloten op de collector (handvast aandraaien).

 

Nero aansluitslang DN12/15mtr
Door de lagere drukval kunnen 4 Nero collectoren in serie worden aangesloten met DN12.
De Nero collectoren kunnen alleen worden aangesloten met een Nero aansluitset in combinatie met HRsolar flexibele RVS ribbeslang DN12 beschikbaar in 15 meter.
Reststukken kunnen worden hergebruikt of worden toegepast als koppelslangen.

 

Koppelen Nero collectoren
Indien meer dan 1 Nero collector wordt standaard een Nero koppelslang DN12/1,5mtr (artikel 70620) bij de sets meegeleverd.
Deze koppelslang heeft geen collectorkoppelingen en is alleen toepasbaar bij verticale plaatsing. Voor horizontale plaatsing adviseren we een Nero aansluitslang 15 meter te bestellen. Overgebleven Nero aansluitslang kan worden gebruikt als koppelslangen.

 

Collectorsensor
De collectorsensor is anders dan bij de HPC-2,5. Voor de Nero is de sensor een clip-on 22mm voorzien van 10 meter hittebestendige kabel. Op deze manier hoeft de sensor kabel niet op het dak te worden verlengd. De sensor is eenvoudig om de aansluiting van de Nero collector te bevestigen (kies altijd de hete retour aansluiting van de laatste collector in serie voor het bevestigen van de sensor).

 

Opbrengst en subsidie
Door de revolutionaire dikte van 40mm en keuze voor full-black coating presteert de Nero collector iets minder dan de huidige HPC-1,6. Dit heeft ook invloed op de hoogte van de ISDE-subsidie. De subsidiebedragen en meldcodes zijn vermeld in de catalogus.

 

Pompsets
Door de lagere drukval kunnen de standaard pompset Basic en Advanced met 7 meter pomp worden toegepast. Bij 4 collectoren in serie is dus geen Advanced XL meer nodig.
Daarbij volstaat tot 30 meter totale aanvoer/retour leidinglengte, DN12 slang.

 

Overige wijzigingen

 

Benamingen systemen
We voeren nieuwe namen voor onze standaard systemen.
– Ella: systemen t.b.v. tapwater
– Maxx: systemen t.b.v. tapwater en ruimteverwarming

 

Universele indak gotensets HPC-2,5
De indak gotensets smal en brede uitvoering voor de HPC-2,5 collectoren worden beiden vervangen door één universele gotenset type. De handleiding is hierop aangepast.

 

Elektrische elementen
Het pakket elektrische elementen is uitgebreid met een reeks elementen geschikt voor onze staal (emaille) vaten en een aparte reeks voor onze RVS vaten.

 

Aangepaste garantie & leveringsvoorwaarden 2018
Er zijn een aantal kleine aanpassingen aan de HRsolar voorwaarden gedaan. Naast onze eigen voorwaarden voeren we de metaalunievoorwaarden 2014.