Installatie zonzijdig

Hier vind je de meest gestelde vragen over het installeren van HRsolar zonnewarmtesystemen aan de dakkant van het pand (zonzijdig). Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met een van onze verkooppunten.

Er mogen maximaal 4 collectoren in serie worden geschakeld.
Wij adviseren voor een huishoudelijk tapwater systeem voor elke 100 liter boilerinhoud één collector (HPC – 2,5 of Nero). Met uitzondering van ruimteverwarming of hoog verbruik van het tapwater.
Dit kan met de 0,3 meter flexibele RVS ribbelslang met aan beide zijde een collectoraansluiting. Standaard wordt dit meegeleverd bij onze complete sets met meerdere collectoren.
De collectoraansluitingen van de HPC-2,5 collector zijn 3/8” buitendraad. Onze flexibele RVS ribbelslangen zijn standaard uitgerust met een collectorkoppeling.
De collectoraansluitingen van de Nero collector zijn speciale binnedraad schroefkoppelingen geschikt voor HRsolar DN12 flexslang voorzien van een Nero aansluitset.
Ja, dit klopt. In de collectoraansluitingen op de collector zitten dubbele O-ringen die zorg dragen voor de afdichting.
De collectorsensor dient aan de warmste uitgaande kant geplaatst te worden.
Voor de HPC-2,5 bij meer dan 4 collectoren in serie. Voor de Nero bij meer dan 3 in serie.
Om onze flexibele RVS ribbelslangen te verlengen is een koppelset DN12 of DN16 benodigd, dit is afhankelijk van de diameter van het leidingwerk.
Ja, dit is mogelijk. Daarvoor is wel een geavanceerdere regelunit nodig die twee pompen aan kan sturen (Advanced regelunit).
Ja, dit is mogelijk. Wij adviseren om de collectoren op de bovenste rijd te plaatsten, verticaal naast elkaar met de collectoraansluitingen naar de bovenzijde gericht.
Ja, de Nero collector heeft dezelfde afmetingen als een PV-paneel en kan nagenoeg op elke opdak en platdak PV-montagesysteem van derden voor gemonteerd.
Ons advies is om contact op te nemen met een gespecialiseerde rietdaklegger om 100% zekerheid te hebben.
De collectoren hebben rondom een M8 schroefdraadrail waardoor de collectoren bijvoorbeeld ook op stokschroeven gemonteerd kunnen worden.
Wij gebruiken onze Antifrogen Ready-Mix glycol. Dit is al voorgemengd en kant en klaar voor gebruik. De glycol heeft een vorstbeveiliging tot -24 °C en de temperatuur kan oplopen tot 200 °C.
Wanneer gebruik wordt gemaakt van onze 1,5m of 0,5m dakdoorvoer kan direct worden gekneld naar respectievelijk 15mm of 22mm koper. Bij de overige flexibele RVS ribbelslangen kan een koppelset DN12 ( ½”) of DN16 (¾”) toegepast worden.