Installatie waterzijdig

Hier vind je de meest gestelde vragen over het installeren van HRsolar zonnewarmtesystemen aan de binnenkant van een pand (waterzijdig). Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met een van onze verkooppunten.

Een huishouden verbruikt gemiddeld 50 liter warm water (van 60 °C) per persoon per dag. Met dit gegeven kan het boilervat op de behoeftes van de klant worden afgestemd.
Tot en met 2 collectoren in serie hanteren wij onze flexibele RVS DN12 ribbeslang (of koper 15). Vanaf 3 collectoren hanteren wij DN16 ribbelslang of (koper 22).
Maximaal is dit 30 meter, 15 meter aanvoer en 15 meter retour. Voor langer leidingwerk dient een zwaardere pomp en grotere diameter leidingwerk te worden gebruikt.
Bij al onze RVS voorraadvaten t/m 300 liter wordt standaard een boilersensor en een mengventiel meegeleverd. Bij al onze overige vaten (RVS en alle stalen) dient dit extra te worden bijbesteld.
Wij adviseren het mengventiel voor de ketel te plaatsen. Enkele CV-ketel fabrikanten schrijven anders voor. Volg dan de voorschriften van de ketelleverancier.
Onze dubbel spiraal boilers zijn hier uitermate geschikt voor. De boilers kunnen wij t/m 200 liter zowel staand als liggend leveren, vanaf 200 liter kunnen wij ze enkel in de staande uitvoering leveren.
Ja, wij leveren ook warmtepompboilers. Dit zijn staal geëmailleerde boilervaten met eventueel een solar spiraal voor het aansluiten van onze zonnecollectoren.
Er kan geen PWM pomp op een (verouderde) BS/BS+ regelunit worden aangesloten. Hiervoor is een BASIC, ADVANCED of BX regelaar nodig.
Wij adviseren om dit altijd te doen met een elektrisch vulpomp, dit kunt u bij ons aanschaffen of huren. Wij raden ten strengste af om het systeem op druk te brengen met een handpomp, dit in verband met het lucht wat achterblijft in het systeem.
 
 
Het overstortventiel springt open bij een druk vanaf 6 bar.
Het expansievat wordt standaard afgevuld op 1,8 bar.
De druk van het zonneboilersysteem dient 2 bar zijn.
Voor het op een juiste wijze vullen van het collectorcircuit is een vulpompkar benodigd. Het vullen met een handpomp is niet toegestaan. Dit in verband met lucht in het systeem.
Ja, dat is mogelijk. Voor meer informatie en prijzen kunt u een e-mail sturen naar verkoop@hrsolar.nl