Utiliteit

In veel situaties waar veel warm water wordt gebruikt is het interessant om zon-thermische systemen toe te passen. Dit kan bijvoorbeeld zijn in ziekenhuizen, zorgcomplexen, appartementencomplexen, hotels en voedselindustrie. Zeker in de utiliteit is één standaard oplossing niet voldoende. Voor dergelijke systemen kunnen wij altijd meedenken over het ontwerp en de implementatie ervan.

 

Ziekenhuis

Ziekenhuizen staan bekend om hun grote hoeveel verbruik aan warm water. Het zal dan ook geen verbazing opwekken dat hier vaak grote warm water installaties staan opgesteld. In verband met de strenge hygiëne-eisen staat de boiler temperatuur in de meeste gevallen hoog ingesteld. Met het gebruik van een zonneboiler als voorverwarmer kan een groot deel van de energiekosten worden bespaard voor de bereiding van dit warme water.  Wij geven graag een vrijblijvend advies voor de besparingsmogelijkheden in jouw situatie.

 

Verzorgingstehuis

Verzorgingstehuizen hebben vaak een voorspelbare en consequent afnamepatroon van warm water. Dit maakt het toepassen van een zonneboiler zeer rendabel. De afname zal namelijk vaak in de ochtend geschieden wat de opslag voor energie vanuit de zon te allen tijde mogelijk maakt. Hiervoor is het wel belangrijk het systeem juist te dimensioneren. Wij helpen graag met het opstellen van een advies omtrent de dimensionering van een systeem.

 

(Proces) industrie

In industriële processen voor bijvoorbeeld voedsel, reiniging en verwarmen wordt vaak veel energie verbruikt. Om deze energiekosten te reduceren kan er in veel gevallen uitstekend gebruik worden gemaakt van een zonneboiler. Deze is zowel in te zetten voor het produceren van warm water als ter ondersteuning van het verwarmingsproces. In combinatie met de huidige subsidieregelingen is de investering in een aanzienlijk korte tijd terugverdiend. Wij komen graag op locatie langs om de mogelijkheden te bekijken.