Totaal oplossing

Een zonneboiler systeem is de best renderende oplossing voor het duurzaam bereiden van tapwater. Daarnaast kan een zonneboiler (zonnegascombi) ook tot 20% bijdragen aan de verwarming in uw woning. Om nog een stap verder te gaan en maximaal op uw gasrekening te besparen kan een warmtepomp worden toegepast om uw woning (verder) te verwarmen.

 

Waar een zonneboiler zeer goed is in het maken van hoog temperatuur water wat benodigd is voor tapwater (minimaal 60 °C tot maximaal 85 °C), is een warmtepomp heel goed in het maken van laag temperatuur water voor uw verwarming. Het rendement van een warmtepomp is het hoogst in het temperatuurbereik tussen de 10 en 40°C. Hierdoor is een warmtepomp met name geschikt voor woningen waar het grootste gedeelte uit laag temperatuurverwarming bestaat zoals vloerverwarming.

 

Wat is een warmtepomp?

Er zijn diverse type warmtepomp systemen maar het algemene principe is dat een laag temperatuur medium (zoals (grond) water, buitenlucht of ventilatielucht uit de woning) op zeer hoog rendement wordt opgewaardeerd naar bruikbare warmte. Heel simpel gezegd werpt u € 1,00 aan warmte in het apparaat en komt er € 4,00 uit. Het hart van de warmtepomp is de compressor welke de laag temperatuur warmte dusdanig comprimeert (samenperst)  dat er een hogere temperatuur uitkomt. de compressor draait op elektriciteit waardoor je dus niet met fossiele brandstoffen zoals gas aan het verwarmen bent.

HRsolar zonneboilers kunnen met meerdere merken warmtepompen worden toegepast maar wij werken nauw samen met de, ook Nederlandse, fabrikant van warmtepompen Techneco B.V.  Zij maken voor de combinatie met HRsolar zonneboilers zowel grondgebonden water/water warmtepompen, de Toros Vision Solar als ook (buiten)lucht/water warmtepompen, de Elga.

 

 

Combinatie HRsolar zonneboiler met Techneco Toros Vision warmtepomp

De Toros Vision Solar maakt gebruik van een bodemcollector in de aarde waarbij warmte wordt ontrokken uit aardwarmte. HRsolar zonnecollectoren worden aangesloten op de Toros Vision warmtepomp en voegt ‘gratis’ zonne-energie toe aan het systeem waardoor de elektrische compressor veel minder hoeft te draaien. Deze goed geïntegreerde oplossing is een hogere investering maar geeft daarentegen ook het hoogste rendement en besparing. Afhankelijk van uw situatie is het mogelijk om gasloos te worden.

 

Combinatie HRsolar zonneboiler met Techneco Elga warmtepomp

De Elga is een lucht/water warmtepomp wat betekent dat warmte uit de buitenlucht wordt ontrokken met behulp van een soort airco ventilatie unit. Ook hier zorgt de compressor binnen voor het opwaarderen van deze warmte. De Elga wordt in serie aangesloten met de zonneboiler en eventueel Cv-ketel. Bij warmtevraag wordt eerst zoveel mogelijk de gratis zonnewarmte uit het voorraadvat (accu) gebruikt en indien niet genoeg zal pas de Elga inschakelen. Indien nodig wordt bij zeer hoge warmtevraag de Cv-ketel ingeschakeld. In bepaalde situaties is het mogelijk de Cv-ketel te laten vervallen en gasloos te worden. Er kan dan gebruik worden gemaakt van een elektrisch element in het voorraadvat welke dient als back-up.

Zonnegascombi + Elga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Gasloos?

Afhankelijk van de isolatie, de warmtevraag en het type verwarmingssysteem in uw woning kunnen dergelijke bovenstaande combinatie worden toegepast en bestaat de mogelijk om van het gas af te kunnen of dat uw Cv-ketel alleen nog wordt gebruikt bij zeer hoge warmtevraag, we spreken dan over een hybride oplossing.

 

ISDE subsidie combinatie zonneboiler en warmtepomp

Zowel voor de zonneboiler als voor warmtepompen kunt u nu ISDE susbsidie ontvangen. Voor de combinatie van een HRsolar zonnegascombisysteem en een Techneco Elga bedraagt de subsidie tussen de € 1.900 en € 2650 ! en voor de Toros Vision combinatie kan dit zelfs nog verder oplopen.

 

Interesse? Vul dan onderstaand formulier in, wij brengen u in contact met een installatiepartner die u kan adviseren.

Naam

Adres

Postcode

Telefoonnummer

Plaats

Uw email

Opmerkingen / extra vragen