Recreatie

Wat is er mooier dan het bieden van ontspanning en plezier? Dat is waar de recreatiesector voor staat. En dit is allemaal te verwezenlijken met energie van de zon. Gratis zonne-energie die gebruikt kan worden voor het verwarmen van bijvoorbeeld zwembaden, douches van sportverenigingen, douchegebouwen van campings en wellness centra’s. Met een zonnewarmtesysteem kun je duurzame recreatie aanbieden en bespaar je ook fors op de kosten voor energie. De terugverdientijd van de installatie is nu nog interessanter door de ISDE subsidie. ISDE staat voor Investeringssubsidie Duurzame Energie en kan een bijdrage leveren van ca. 40% op de investering in duurzame energie.

 

Zwembad

Zwembaden, zowel binnen- als buitenbaden, verbruiken zeer veel energie voor het verwarmen van het water. Een zonnewarmtesysteem is een ultieme oplossing voor het verwarmen van zwembaden. Vaak kan door het toepassen van zonnecollectoren bijvoorbeeld het zwemseizoen voor buitenbaden worden verlengd  zonder dat het extra stookkosten vraagt. Ook kan er een combinatiesysteem worden gemaakt waarbij ook de douches worden verwarmd door het systeem. Uiteraard is het mogelijk dat wij meegaan voor het opstellen van een advies voor het systeem.

 

Sportvereniging

Wij komen vaak bij sportverenigingen met verouderde verwarmingsinstallaties. Begrijpelijk omdat verenigingen geen oneindig investeringsbudget hebben. Op dit moment zijn er diverse subsidiemogelijkheden waarbij verenigingen tot 40% van de investering van een zonnewarmtesysteem kunnen terugkrijgen. Een zonneboiler is de meest rendabele oplossing voor het maken van warm tapwater en kan ook nog ondersteunen in het verwarmen van het clubgebouw. Een Voorbeeld van sportvereniging die voorzien is van onze zonnewarmtesystemen is: korfbal vereniging CKV Valto in de lier. Zij besparen nu 50% op hun warm water verbruik

 

Camping 

Ontspanning, plezier en comfort, dit zijn de woorden die je wilt horen tijdens het uitchecken van de campinggasten. De gasten douchen en als we de beoordelingssites mogen geloven zijn de sanitaire- en douchevoorziening één van de belangrijkste criteria. Een lekkere warme lange douche biedt comfort maar geeft ook hogere energiekosten. Daarnaast heeft de camping of het recreatiepark misschien ook wel een zwembad waar veel warmte voor nodig is. Een zonnewarmtesysteem biedt hiervoor een rendabele oplossing. Daarnaast is er op een zonnewarmtesysteem subsidie beschikbaar.

 

Welness center

Welness centra’s zijn een populaire gelegenheid om een dagje ultiem te genieten en volledig tot rust te komen. De gasten houden zich logischerwijs niet bezig met een minuutje meer of minder douchen en de whirpool moet wel aangenaam warm zijn gedurende de gehele dag. Dit kost uiteraard de nodige energie. Een zonnewarmtesysteem is een ideaal en duurzaam systeem om te besparen op het energieverbruik voor warm water.

 

Heb je interesse in een samenwerking met HRsolar? Schroom dan niet op contact met ons op te nemen: info@hrsolar.nl