Qsilence PVT: 24/7 energie en gasloos

Dag en nacht gasloos verwarmen, ook in de winter

Bekijk de PVT Panelen

Warmte & stroom uit één paneel

Next generation PVT: Qpanel

Ontdek een nieuwe manier van energie opwekken met het Qsilence PVT systeem! Met dit systeem voorzie je je woning van elektriciteit én warmte met behulp van de zon. Een duurzame gasloze oplossing om van het gas af te gaan, wat ook nog eens 24/7 werkt.
Een gemiddelde energierekening bestaat voor 70% uit warmte en voor 30% uit stroom. Dan is het best gek dat we onze daken vol leggen met alleen zonnepanelen voor elektriciteit. Het optimaal benutten van het dakoppervlak kan nu met het door zusterbedrijf Qsilence gepatenteerde PVT-paneel: Qpanel.

Met het Qpanel wordt duurzame stroom én warmte in woningen en bedrijfsgebouwen opgewekt. De panelen fungeren als volledig stille bron voor de warmtepomp. Dus geen buitenunits meer met ventilatoren die overlast kunnen geven of dure grondboringen.

Comfort, eenvoud, schaalbaarheid en de hoogst haalbare energetisch rendementen met maximale CO2 reductie zijn bepalend geweest voor de ontwikkeling van het Qpanel. Met de jarenlange kennis opgedaan in het ontwikkelen van compacte en hoogrenderende zonnecollectoren is ons R&D team er in geslaagd om een PVT paneel te maken die slechts 35 mm dun is en op standaard dakmontagemateriaal voor zonnepanelen geïnstalleerd kan worden. Een echte doorbraak!

Voor meer informatie kijk ook op www.Qsilence.com

Hoe werkt het?

Stroom, warmte & verkoeling in één

Je wekt energie op met het PVT paneel. De voorkant van een Qpanel PVT paneel wekt elektriciteit op, net als normale zonnepanelen. Maar de achterkant van de PVT panelen wekken warmte op. Deze duurzame stroom en warmte gebruikt je warmtepomp voor het verwarmen van je huis en warmwaterboiler. Gas is niet nodig, doordat het paneel energie haalt uit zon, regen en wind. Groot voordeel is dat het paneel daarmee 24/7 werkt. Dus ook als het donker is en tijdens slechte weersomstandigheden met kou, regen en wind.

De Qbooster warmtepomp boost de temperaturen op naar bruikbare temperaturen voor douchewater en verwarming.

Qsilence componenten

  • Qbooster PVT warmtepomp
  • Qpanel PVT
  • Opslagvat tapwater

Qpanel panelen kunnen als bron worden aangesloten op een water/water warmtepomp. Voor het hoogste rendement (COP) bij voorkeur op een modulerende warmtepomp. Qsilence biedt de speciaal voor het Qpanel ontwikkelde Qbooster aan.


Meer informatie Bekijk de video

Eén paneel waarmee je stroom én warmte opwekt? Dat kan met het Qpanel PVT paneel. Qpanel is een innovatieve samenstelling van een zonnepaneel met aan de achterkant een thermische wisselaar. Een zonnepaneel en zonnecollector in één dus!


Meer informatie Bekijk de video

HR energy maakt al jaren RVS voorraadvaten. Zowel staande en liggend vaten van 120 tot 300 liter. Voor de configuratie met Qpanel PVT-panelen en Qbooster warmtepomp zonder ingebouwde boiler is er de Qstore lijn; 200 of 300 liter RVS onderhoudsvrije vaten voorzien van 1 wisselaar die aangesloten wordt op de warmtepomp.


Meer informatie Bekijk de video

Innovatief energieconcept

De Qpanel is prijswinnend!

Het innovatieve Qpanel is gepatenteerd en is in een aantal praktijk opstellingen beproefd.
De preproductie panelen zijn afgelopen jaar in een aantal praktijkopstellingen succesvol getest.

Kijk voor meer informatie op onze website www.qsilence.com of neem contact met ons op via onderstaand formulier.