Qpanel, een stil PVT energiedak voor stroom én warmte

Dag en nacht gasloos verwarmen, ook in de winter

Bekijk de PVT Panelen

Warmte & stroom uit één paneel

Next generation PVT: Qpanel

Een gemiddelde energierekening bestaat voor 70% uit warmte en voor 30% uit stroom. Dan is het best gek dat we onze daken vol leggen met alleen zonnepanelen voor elektriciteit. Het optimaal benutten van het dakoppervlak kan nu met het door zusterbedrijf Qsilence gepatenteerde PVT-paneel: Qpanel.

Met het Qpanel wordt duurzame stroom én warmte in woningen en bedrijfsgebouwen opgewekt. De panelen fungeren als volledig stille bron voor de warmtepomp. Dus geen buitenunits meer met ventilatoren die overlast kunnen geven of dure grondboringen.

Comfort, eenvoud, schaalbaarheid en de hoogst haalbare energetisch rendementen met maximale CO2 reductie zijn bepalend geweest voor de ontwikkeling van het Qpanel. Met de jarenlange kennis opgedaan in het ontwikkelen van compacte en hoogrenderende zonnecollectoren is ons R&D team er in geslaagd om een PVT paneel te maken die slechts 35 mm dun is en op standaard dakmontagemateriaal voor zonnepanelen geïnstalleerd kan worden. Een echte doorbraak!

Voor meer informatie kijk ook op www.Qsilence.com

Hoe werkt het?

Stroom, warmte & koeling in één

Het Qpanel is een innovatieve samenstelling van een Full Black hoogwaardig 330 Wp zonnepaneel met een hightech thermische wisselaar als stille bron van de warmtepomp. De wisselaar bestaat uit aluminium lamellen met daartussen een koperen buisstelsel. Een combinatie van deze twee technieken wordt PV-T (PhotoVoltaische - Thermal) genoemd.

Het paneel wekt stroom op terwijl de wisselaar aan de onderkant warmte uit de zon én de buitenlucht onttrekt. Zon, wind of regen, het paneel kan er energie uit halen. Groot voordeel is dat het paneel daarmee 24/7 werkt. Dus ook als het donker is en tijdens slechte weersomstandigheden met kou, regen en wind.

Een warmtepomp boost de temperaturen op naar bruikbare temperaturen voor douchewater en verwarming.

* Koelfunctie in ontwikkeling

Qpanel installatie componenten

  • Warmtepomp
  • Opslagvat tapwater
  • Dakplan en Montagesysteem

Het Qpanel kan als bron worden aangesloten op een water/water warmtepomp. Voor het hoogste rendement (COP) bij voorkeur op een modulerende warmtepomp. Qsilence biedt de speciaal voor het Qpanel ontwikkelde Qbooster aan.


Meer informatie

HRsolar Groep maakt al jaren RVS voorraadvaten. Zowel staande en liggend vaten van 120 tot 300 liter. Voor de configuratie met Qpanel PVT-panelen en warmtepomp zonder ingebouwde boiler is er de Qstore lijn; 200 of 300 liter RVS onderhoudsvrije vaten voorzien van 1 wisselaar die aangesloten wordt op de warmtepomp.


Meer informatie

De Qpanel PVT-panelen zijn te monteren op standaard PV montage systemen. Een Qpanel kan zowel staand als horizontaal geplaatst worden op een schuin dak en liggend op een platdak montageframe.


Meer informatie

Innovatief energieconcept

De Qpanel is prijswinnend!

Het innovatieve Qpanel is gepatenteerd en is in een aantal praktijk opstellingen beproefd.
De preproductie panelen zijn afgelopen jaar in een aantal praktijkopstellingen succesvol getest.

Neem voor meer informatie contact met ons op. Kijk op www.qsilence.com