Woningcorporatie

Uw woningen zijn het kapitaal van uw corporatie met de huurders als klanten. U wilt beiden koesteren. De woningen moeten als kapitaal worden onderhouden en geoptimaliseerd aan de moderne eisen. Uw huurders willen comfortabele woningen waarin zij zich prettig voelen en bereid zijn u daarvoor huur te betalen. Daarnaast heeft u de uitdaging om aan de hogere energielabel of energie index te voldoen.

Comfort, onafhankelijkheid én besparing voor uw huurders!

Met een HRsolar zonneboiler systeem wordt aan alle vraagstellingen voldaan. Het tapwatercomfort van de bewoner gaat omhoog door voorverwarmd water in het voorraadvat. Daarnaast kan tot 60% worden bespaard op de benodigde energie voor tapwater en maximaal 25% op ruimteverwarming indien het systeem ook wordt aangesloten op het verwarmingssysteem (zonnegascombi systeem).
Extra kan de zonneboiler middels onze Sun Wash worden aangesloten op de elke conventionele wasmachine waardoor deze het water niet elektrisch hoeft op te warmen. Hiermee wordt circa 200 kWh per jaar aan elektriciteit bespaard.

 

De bewoners krijgen hun eigen ‘smartgrid’ oftewel buffer waardoor zij een stuk minder afhankelijk zijn van (politieke) salderingsmaatregelen of (gas) prijsstijgingen.

Met 85% rendement besparen op 70% van het energieverbruik van de woning

Energielabels

Een HRsolar zonne-warmtesysteem is voor gemiddelde huishoudens al zeer rendabel. U heeft echter ook te maken met wet- en regelgeving. Met het convenant Energiebesparing Huursector hebben overheid, verhuurders en Woonbond afspraken gemaakt over energiebesparing in de huursector. Het doel dat daarbij bereikt moet worden is helder: in 2020 hebben corporatiewoningen gemiddeld energielabel B. Dat levert huurders niet alleen meer wooncomfort en een lagere energierekening op, het draagt ook bij aan het terugdringen van CO2-uitstoot.

HRsolar zonne-warmtesystemen leveren een maximale labelverbetering van 2 stappen op.

Labelsprongen inzichtelijker met gecontroleerde kwaliteitsverklaringen

Labelsprongen door toepassing van HRsolar systemen worden inzichtelijker sinds de databank ‘Gecontroleerde kwaliteitsverklaringen’ is uitgebreid met de kwaliteitsverklaringen op onze systemen. Hierdoor is het mogelijk om met de niet-fortefaire systeemwaardes de werkelijke energetische bijdrage door te rekenen.

Volgens deze gecontroleerde kwaliteitsverklaringen heeft HRsolar de allerhoogste van alle te verkrijgen zonne-warmtesystemen in Nederland

EPC-aftrek bij nieuwbouw

De kwaliteitsverklaringen worden ook toegepast bij de EPC-berekeningen indien u nieuwe huizen bouwt. Onze systemen zijn opgenomen in de diverse EPC / EPA berekeningssoftware programma’s zoals UNIEC.

Best renderende oplossing, weinig onderhoud, lange levensduur

Onze systemen bieden een zeer hoog rendement per m² dakoppervlak. Dit biedt voordelen bij de veelal wat kleinere daken die al dan wel of niet zijn voorzien van dakkapellen en/of dakramen. 1 collector levert gemiddels tussen de 1200 en 2200 kWh per jaar!

Het systeem heeft een lange levensduur en is niet gevoelig aan degradatie tijdens de levensduur. Net als de beste auto heeft ook ons systeem onderhoud nodig om zorgeloos aan de verwachtingen te kunnen voldoen. Dit onderhoud is veelal een visuele inspectie die eens per 2 jaar eenvoudig kan worden meegenomen tijdens het ketelonderhoud.

De ROI (return on investment) is in deze driehoek dus laag!

Voor meer informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen.
Leest u ook onze referenties zoals bijvoorbeeld project stroomversnelling.

Projectnaam: “Stroomversnelling – 0 op de meter Arnhem”
Opdrachtgever: Woningstichting Portaal – Dura Vermeer Hengeloo
Bijzonderheden: Prototype “Nul op de meter woning” t.b.v. het project “De Stroomversnelling” in Arnhem. De huurder krijgt een compleet gerenoveerde woning zonder energielasten. Om ruimte te creëren op het dakvlak voor PV panelen zijn de collectoren aan de gevel als ‘zonnedak’ gemonteerd.
Foto’s:
Stroomversnelling    Minister Kamp stroomversnelling

 

Projectnaam: Renovatie Nijkerk
Aantal woningen: 100
Opdrachtgever: Woningstichting Nijkerk (WSN)
Bijzonderheden: Woningstichting Nijkerk (WSN) voert op dit moment met hulp van provincie Gelderland een duurzame renovatie uit voor 65 woningen. Mede dankzij de combinatie  van PV, zonneboiler en isolatie wordt het gemiddelde energielabel “C” opgetrokken naar “A+”. Een geringe huurverhoging wordt x 2 gecompenseerd met een verlaging op de energierekening voor de huurders en daar krijgen ze ook nog eens een comfortabelere en duurzame woning voor terug. Uniek installatieAdvies heeft het concept uitgewerkt. Schoonderbeek installatietechniek voert het installatiewerk uit.
Foto’s:
PAN_1280 Uitgesneden

Projectnaam: Renovatie Kaatsheuvel
Aantal woningen: 85
Opdrachtgever: Cascade
Bijzonderheden: Door de wat grotere huurwoningen is gekozen voor systemen met 2 collectoren die Indak (tussen de pannen) zijn geplaatst.De systemen zijn geïnstalleerd door Breman vestiging Zuid.
Foto’s:
 Oldenbarneveltstraat_na_Beter_Wonen_nu_en_later_2  Oldenbarneveltstraat_na_Beter_Wonen_nu_en_later_5  1958397_472522259540072_584350296_n