Architect

U heeft als architect de uitdaging te voldoen aan de strengere bouwbesluiten met de continue verlaging van de EPC. Uiteindelijk is de doelstelling voor 2020 dat er alleen energieneutraal gebouwd wordt. HRsolar biedt met de HPC-1,6 collector mogelijkheden voor maximale integratie met bijvoorbeeld BIPV systemen.

Esthetisch voldoen de strengere EPC-eisen

Om te kunnen voldoen aan deze strengere eisen kan niet worden ontkomen om zonne-energie te integreren in het ontwerp. Dit heeft ook directe gevolgen voor de esthetische aanblik van de woningen en de bijbehorende materiaalkeuzes.
HRsolar ontwikkelt, fabriceert en levert complete zonneboiler systemen voor zowel de bestaande- als nieuwbouw. Wij hebben hierbij een belangrijke focus en dat is het esthetische aanzicht van de woning. HRsolar levert hiervoor complete zwart geanodiseerde collectoren en montagemateriaal die compleet in dak kunnen worden gemonteerd (zoals een dakraam). Voor de huidige EPC van 0,6 en 0,4 voor 2015 kan met alleen een zonneboiler nog worden voldaan aan de eis. Voor lagere EPC waardes of energie neutrale concepten biedt de HPC-1,6 collector opties om te integreren met veel BIPV (Building integrated PV) systemen.

Voordeel van een HRsolar zonne-warmtesysteem is dat er 3 tot 5 keer minder dakvlak benodigd is dan met PV-panelen voor eenzelfde besparing

Echter voor de verdere verlaging ligt een combinatie met PV-panelen voor stroom voor de hand.

BIPV/TH Dakgeintegreerde combinatie PV en zonnewarmte

Om op deze vraag in te spelen heeft HRsolar een collector in het pakket met gelijke afmetingen als veel PV-panelen (165 x 99 cm). Deze HPC-1,6 collector biedt naast de combinatie met PV-panelen ook mogelijkheden voor plaatsing op een dakvlak met minder ruimte door bijvoorbeeld een dakkapel of dakraam.

HRsolar heeft in samenwerking met partners oplossingen om onze collectoren en PV-panelen te combineren als opdak systeem, semi-indak systeem of als compleet indak geïntegreerd systeem.
Opdak systeem – PV op rail systeem in lijn met collector met dakhaken.
Semi-indak systeem – Kunststof HDPE platen als waterkering waarop PV-panelen en collector(en) gemonteerd worden.
Indak-systeem BIPV / TH – volledige dakintegratie met PV-panelen, thermische collectoren en eventueel dakramen. De PV-panelen en collectoren dienen direct als waterkering en er is dus ook geen onderlaag meer nodig. Esthetisch en kostenbesparend!

EPC berekeningen

Uiteraard hebben wij gecontroleerde kwaliteitsverklaringen van onze systemen. Daarnaast zijn onze systemen opgenomen in veel EPC software berekening programma’s zoals UNIEC. Download onze verklaringen onderaan deze pagina


Projectnaam: Mallegatshof in Lisse
Aantal woningen: 73
Opdrachtgever: Hoes Installatiebedrijf
Bijzonderheden: In totaal zijn 73 woningen voorzien van HRS120/2,5 systemen. De collectoren zijn Opdak horizontaal geplaatst. Mede dankzij de zonneboilers is een EPC van 0,6 eenvoudig gehaald.
Foto’s:
1277 1404  1083

Projectnaam: Hoge Hoek te Berkel-Enschot
Aantal woningen: 30 appartementen
Opdrachtgever: Novaform Vastgoedontwikkelaars
Bijzonderheden: Zuid Nederlands Installatiebedrijf
Foto’s:
 20130905_103225  20130905_103318  20130905_103219

Projectnaam: Willem van Noortlaan
Aantal woningen: 36 appartementen
Opdrachtgever: VolkerWessels + De Koning Bouw
Bijzonderheden: Sankomij
Foto’s:
 20140212_093015  20140212_093026  20140212_093238