Livesystemen

Opbrengstmeting

Met behulp van een datalogger kan alle informatie vanuit de zonneboiler worden onttrokken en uitgelezen via internet. Door middel van een account op Vbus kun je precies instellen wat je wilt uitlezen. Denk hierbij o.a. aan de collector- en boilertemperatuur, de opbrengst het van systeem en de draaisnelheid van de pompset.

 

Vacuumbuis VS vlakke plaat
Er is veel discussie in de markt omtrent de opbrengsten van vacuümbuiscollector. Uit DST (KIWA) testgegevens bleek dat vacuümbuiscollectoren niet beter presteren dan een aantal vlakke plaat collectoren. onder het mom van meten = weten hebben wij beide type collectoren in een testsysteem liggen waarbij een tapwaterafname patroon wordt gesimuleerd. Het vacuümbuiscollector systeem is van een gerenommeerde fabrikant. Met deze test willen wij een helder beeld creëren van de opbrengsten van beide systemen.

Woonboerderij
Woonboerderij met één zonneboiler systeem voor twee woongedeeltes waarvan 1 voor het gezin van 3 personen en het andere als studentenverblijf (2 personen). Pompset Advanced met prioriteitenschakeling waarbij de regelaar automatisch kiest welk vat (woongedeelte) het beste geladen kan worden door de collectoren.