Zonneboiler hoofdkantoor Heerema te Leiden BREEAM 4 sterren

HRsolar B.V. Nederlands fabrikant van zonnewarmte systemen heeft opdracht gekregen voor de zonneboilerinstallatie voor het (herontwikkelde) hoofdkantoor van Heerema Marine Contractors met projectnaam “Vondellaan 47”.

Het Nederlandse HMC is internationaal marktleider in de offshore, olie en gas industrie. Doelstelling van de opdrachtgever was om het gebouw volgens het BREEAM-NL beoordelingsmethode met “Excellent” (4 sterren) te bouwen.

 

Duurzaam ontwikkelen is tegenwoordig geen vraag, maar een vereiste. Om onze toekomst te garanderen moeten we anders omgaan met schaarse grondposities, grondstoffen en materialen. Het gaat om hergebruik, lease van materialen en gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Vondellaan 47 is hiervan een positief voorbeeld, waarbij een bestaand kantoorgebouw dat niet meer voldoet aan de huidige technische en estetische normering, wordt herontwikkeld: Vondellaan 47 Take 2.   (Bron: www.vondellaan47.com)

 

Voor het gebruik van hernieuwbare energiebronnen wordt naast zonnecollectoren gebruik gemaakt van een WKO systeem. Verder is o.a. rekening gehouden met de ligging van het gebouw, wordt LED verlichting toegepast en is de sloop van het huidige pand als eerste pand ter wereld volgens het BREEAM-NL met 3 sterren uitgevoerd.

 

 

Het bijna 20.000 m2 grote pand met eigen parkeergebouw kenmerkt zich door veel glas, groen en flexibele indelingsmogelijkheden. Het project wordt ontwikkeld door Delta Development Group en VolkerWessels, gezamenlijk verenigd in Vondellaan 47 B.V. Het project wordt opgeleverd in 2015.
www.vondellaan47.com

 

Foto: OPL architecten