HRsolar hoogste opbrengst volgens Europese test

HRsolar is trots op het testoordeel van de consumentenbond met de hoogste prestatie voor HRsolar zonneboilers. Uit diverse eerdere testen zoals de DST systeemtest uitgevoerd bij KIWA en de SolarKeymark test blijkt al jaren dat onze systemen de hoogste opbrengsten behalen van Europa. Ook dit oordeel is weer een bevestiging van onze jarenlange onderzoeken en ontwikkelingen.

De test bestaat uit diverse onderdelen waaronder richtprijs, prestatie, betrouwbaarheid en installatiegemak. Zo zijn de collectoren onderworpen aan een zondvloed van regen, een simulatie van zware hagelbuien (met een stalen kogel) en  druk en trek testen op het glas van de collector.

 

De test van de consumentenbond is onderdeel van een breed Europees onderzoek naar zonthermische systemen vanuit het CLEAR project. Binnen dit EU-project CLEAR werken Europese consumentenorganisaties  aan het wegwerken van de belangrijkste barrières voor consumenten: een gebrek aan informatie, onzekerheid over merken en installateurs en natuurlijk de aanschafprijs.

 

lees hier meer over het project en de test