Woningcorporatie

De woningen in beheer zijn het kapitaal van de corporatie met de huurders als klanten. De woningen moeten als kapitaal worden onderhouden en geoptimaliseerd aan de moderne eisen en de huurders willen een comfortabele woning waarin zij zich prettig voelen. Dit vraagt om aanpassingen van de woningen en dit kan gerealiseerd worden door energie van de zon.

 

Comfort, onafhankelijkheid én besparing voor de huurders

Met een zonnewarmtesysteem wordt aan alle vraagstellingen voldaan. Het tapwatercomfort van de bewoner gaat omhoog door warm water wat in het voorraadvat wordt opgeslagen. Hiermee kan tot 60% worden bespaard op de benodigde energie voor tapwater en maximaal 25% op ruimteverwarming indien het systeem ook wordt aangesloten op het verwarmingssysteem.

De bewoners krijgen een eigen voorraadvat in hun huis, waardoor zij een stuk minder afhankelijk zijn van gasprijsstijgingen.

 

Energielabels

Een zonnewarmtesysteem is voor een gemiddeld huishouden al zeer rendabel. Echter krijg je ook te maken met wet- en regelgeving. Met het convenant Energiebesparing Huursector hebben overheid, verhuurders en Woonbond afspraken gemaakt over energiebesparing in de huursector. Het doel dat daarbij bereikt moet worden is helder: in 2020 hebben corporatiewoningen gemiddeld energielabel B. Dat levert huurders niet alleen meer wooncomfort en een lagere energierekening op, het draagt ook bij aan het terugdringen van CO2-uitstoot.

 

“HRsolar zonne-warmtesystemen leveren een maximale labelverbetering van 2 stappen op.”

 

Labelsprongen inzichtelijker met gecontroleerde kwaliteitsverklaringen

Labelsprongen door toepassing van onze systemen worden inzichtelijker sinds de databank ‘Gecontroleerde kwaliteitsverklaringen’ is uitgebreid met de kwaliteitsverklaringen van onze systemen. Hierdoor is het mogelijk om met de niet-fortefaire systeemwaardes de werkelijke energetische bijdrage door te rekenen.

 

“Volgens deze gecontroleerde kwaliteitsverklaringen heeft HRsolar de allerhoogste van alle te verkrijgen zonne-warmtesystemen in Nederland “

 

EPC-aftrek bij nieuwbouw (BENG vanaf 2020)

De kwaliteitsverklaringen worden ook toegepast bij de EPC-berekeningen indien er nieuwe huizen worden gebouwd. Onze systemen zijn opgenomen in de diverse EPG berekeningssoftware programma’s zoals UNIEC. Vanaf 2020 wordt de BENG methode toegepast, hierin worden ook onze zonnewarmtesystemen opgenomen.

 

Best renderende oplossing, weinig onderhoud, lange levensduur

Onze systemen bieden een zeer hoog rendement per m2 dakoppervlak. Dit biedt voordelen bij de veelal wat kleinere daken die al dan wel of niet zijn voorzien van dakkapellen en/of dakramen. 1 collector levert gemiddeld tussen de 1200 en 2200 kWh per jaar op.

 

Het systeem heeft een lange levensduur en is niet gevoelig aan degradatie tijdens de levensduur. Net als de beste auto heeft ook ons systeem onderhoud nodig om zorgeloos aan de verwachtingen te kunnen voldoen. Dit onderhoud is veelal een visuele inspectie die eens per 2 jaar eenvoudig kan worden meegenomen tijdens het ketelonderhoud.

 

De ROI (return on investment) is in deze driehoek dus laag

 

Voor meer informatie schroom niet om contact met ons op te nemen: info@hrsolar.nl