Een energiezuinige woningvoorraad

Met maximaal comfort voor de huurder

Verduurzamen woningen

Kapitaal verduurzamen, lage kosten huurder

Woningen van corporaties zijn het kapitaal met de huurders als klanten. De woningen moeten worden onderhouden, geoptimaliseerd en verduurzaamd. De huurders willen daarbij een comfortabele woning met een lage energierekening en kosten. Maar hoe?

Met een zonneboilersysteem kan tot 60% worden bespaard op de benodigde energie voor tapwater en maximaal 25% op ruimteverwarming.

Eenvoudig, snel en tegen lage kosten

Minimale overlast voor huurders

Het toepassen van HRsolar zonnewarmtesystemen kan in één dagdeel en op bijna elke woning. Van laagbouw tot hoogbouw, met weinig beschikbaar dakoppervlak en met elk type CV-ketel of warmtepomp.

Ook niet onbelangrijk, de huurder heeft er nauwelijks last van. Er hoeven geen grove bouwkundige maatregelen te worden genomen en de huurder hoeft de woning niet uit.

De kosten voor het plaatsen van een HRsolar systeem zijn laag maar het systeem biedt ook een veilige lange termijn investering. De systemen eenvoudig, kennen weinig onderhoud en gaan ca. 25 jaar mee.

Onze oplossingen

  • Ella (tapwater)
  • Maxx (ruimteverwarming)
  • Combinatie warmtepomp

Een Ella zonnewarmtesysteem wordt gebruikt voor het (voor)verwarmen van tapwater. Het tapwater wordt hierbij opgewarmd door (zon)licht.

VOORDELEN
- tot 65% reductie van gas voor tapwater
- Gemiddeld 3,2 m2 dakvlak benodigd
- Eenvoudige en snelle plaatsing
- Gaat ca. 25 jaar mee


Een Maxx zonnewarmtesysteem kan met behulp van zonne-energie naast tapwaterverwarming, ook (gedeeltelijk) de woning verwarmen. Zeker in het voor-en naseizoen geeft dit een forse extra besparing op gas maar ook in de winter kan de zon bijdragen aan de verwarming. Uiteraard helpt de CV-ketel of warmtepomp indien er te weinig (zon)licht is.

VOORDELEN
- Extra besparing op gas
- Toepasbaar bij vloerverwarming en radiatoren
- Eenvoudig inpasbaar met elk verwarmingssysteem


Onze zonnewarmtesystemen kunnen gecombineerd worden met verschillende andere duurzame technieken.

COMBINATIES MET:
- Hybride warmtepomp
- All-Electric warmtepomp
- Pelletkachel
- Biomassaketels
- Infrarood verwarming