Architect

Energiezuinig en toch mooi

 

Het is en wordt de uitdaging van elke architect. De continue aanscherping van het bouwbesluit en met name de komende BENG-normering dwingt de bouwer om energiezuinig te bouwen. Het toepassen van duurzame opwek is bijna niet aan te ontkomen, maar kan dit ook mooi?

 

Hoog rendement = weinig benodigd dakvlak

HRsolar ontwikkelt en produceert zonnecollectoren voor het opwekken van warmte. Het voordeel van collectoren is dat het rendement heel erg hoog is en dat er daardoor weinig m2 dakvlak benodigd is. Onze collectoren hebben aan de hand van de kwaliteitsverklaringen zelfs de hoogste opbrengst van Nederland. Onze kwaliteitsverklaringen zijn opgenomen in de BCRG databank. Ze zijn ook opgenomen in de veel gebruikte softwarepakketten zoals UNIEC.

 

Het oog wil ook wat

Behalve onze ‘drive’ om de best presterende collectoren te ontwikkelen, hebben we esthetiek nooit onderschat. Zo zijn onze indak-collectoren al op duizenden nieuwbouw- en renovatiewoningen toegepast. Door de nieuwe normen worden echter steeds vaker zonnecollectoren en PV-panelen voor stroom toegepast. Collectoren hebben vaak een andere en grotere maatvoering dan PV-panelen, waardoor het er al snel rommelig uitziet op een dak. HRsolar heeft als eerste fabrikant ter wereld de Nero ontwikkeld met gelijke afmetingen en uitstraling als PV-panelen. Met afmetingen van 1640 x 990 x 40 mm en volledig zwarte lijsten en coating kan één mooi dakvlak worden gecreëerd.