Agrarische sector

Als kalverhouder, melkveehouder, varkensboer of kweker heb je veel warmte nodig. Grote kans dat je die opwekt met een systeem dat brandstof nodig heeft, zoals een gasketel. Een zonnewarmtesysteem is een zeer rendabele duurzame oplossing voor agrarische bedrijven die veel warm water gebruiken. Zonnewarmtesystemen voor de agrarische sector geven, ondersteund door een subsidieregeling, een terugverdientijd van 4 tot 5 jaar. Onze zusterorganisatie HRsolar Projects levert grootschalige zonthermische systemen tot meerdere hectaren collectoroppervlak.

 

Veehouderij

HRsolar Projects levert energiebesparende oplossingen voor diverse onderdelen binnen de intensieve veehouderij. Bijvoorbeeld voor het voerproces van kalverhouderijen, waarin veel warm water wordt gebruikt. Maar ook voor varkenshouderijen, waar men steeds vaker fermentatie toepast voor het voeren. Hiervoor levert HRsolar Projects zonnewarmtesystemen als voorverwarmer van het bestaande verwarmingssysteem. Buiten het verwarmen van tapwater voor voerprocessen gebruiken melkveehouderijen deze systemen ook voor het reinigen van de melkrobots, leidingen en melktanks. Zonnewarmte kan verder worden toegepast als warmtetoevoeging bij mestverwerking. Kortom: waar veel warm water of warmte wordt gevraagd, biedt HRsolar Projects duurzame en energiebesparende oplossingen van ontwerp tot realisatie.

 

Voorbeeld

Hieronder een voorbeeld van een boerderij met een gemiddeld aantal kalveren. Dit voorbeeld laat zien dat zonnewarmtesystemen met dergelijke afmetingen zeer rendabel kunnen zijn. Mocht je meer informatie willen ontvangen, schroom dan niet om contact op te nemen: info@hrsolarprojects.com of kijk op www.hrsolarprojects.com.

 

     
Boerderij:
1.200 kalveren
Zonnecollectoren:
160 m2
Warm waterverbr. p/d:
10.000 liter
Gasbesparing per jaar:
14.000 m3
Gasverbruik per jaar:
28.000 m3
Besparing per jaar:
€ 8.500
Gaskosten per jaar:
€ 16.000
Terugverdientijd:
5 jaar