Agrarische sector

Als kalverhouder, melkveehouder, varkensboer of kweker is er veel warmte benodigd. De kans is groot dat deze warmte opwekt wordt met een warmteopwekker die brandstof nodig heeft, zoals bijvoorbeeld een gasketel. Een zonnewarmtesysteem is een zeer rendabele oplossing voor agrarische bedrijven waar veel warm water wordt verbruikt. Zonnewarmtesystemen van dergelijke afmetingen geven, ondersteunt door subsidieregeling, een terugverdientijd van 4 tot 5 jaar. Onze zusterorganisatie HRsolar Projects levert grootschalige zonthermische systemen tot meerdere hectaren collectoroppervlak.

 

Veehouderij

HRsolar Projects levert energiebesparende oplossingen voor diverse onderdelen binnen de intensieve veehouderij. Zoals bijvoorbeeld voor het voerproces voor kalverhouderijen waar veel warm water wordt gebruikt. Maar ook voor varkenshouderijen waar fermentatie steeds vaker wordt toegepast voor het voeren. Zij leveren voor deze processen zonnewarmtesystemen als voorverwarmer voor het bestaande verwarmingssysteem. Naast het verwarmen van tapwater voor voerprocessen maken ook melkveehouderijen gebruik van deze systemen voor het reinigen van de melkrobots, leidingen en melktanks. Ook kan zonnewarmte worden toegepast als warmtetoevoeging bij mestverwerking. Kortom waar veel warm water of warmte wordt gevraagd biedt HRsolar Projects duurzame en energiebesparende oplossingen van ontwerp tot realisatie.

 

Voorbeeld

Onderstaand een voorbeeld van een boerderij met een gemiddeld aantal kalveren. Aan de hand van dit voorbeeld is te zien dat een zonnewarmtesystemen met dergelijke afmetingen zeer rendabel kunnen zijn. Mocht je meer informatie willen ontvangen, schroom dan niet op contact op te nemen: info@hrsolarprojects.com of kijk op www.hrsolarprojects.com.

 

    
Boerderij:
1.200 kalveren
Zonnecollectoren:
160 m3
Warm waterverbr. p/d:
10.000 liter
Gasbesparing per jaar:
14.000 m3
Gasverbruik per jaar:
28.000 m3
Besparing per jaar:
€ 8.500
Gaskosten per jaar:
€ 16.000
Terugverdientijd:
5 jaar