Adviseur

De bouwregelgeving wordt steeds strenger en zeker met de nieuwe BENG-normering hebben projectontwikkelaars en aannemers de uitdaging om hun woningen energiezuinig, maar kosteneffectief te ontwikkelen. Een uitdaging die in veel gevallen terechtkomt bij u als adviseur zonnewarmtesystemen.

 

Tapwater wordt leidend in de nieuwbouw

HRsolar levert zonnewarmtesystemen die woningen en gebouwen fors energie-efficiënter maken. Niet alleen op papier, maar ook in de praktijk. Zonnewarmte is een alleskunner en kan vaak eenvoudig worden toegepast en gecombineerd met andere opwekkers, zoals warmtepompen, biomassaketels, waterstof en elektrische naverwarmers.

 

De grootste besparing behaalt u op tapwater en juist dat is nu een uitdaging bij nieuwbouwwoningen. Door de scherpe BENG 1 indicator, die veel vertelt over de energievraag, wordt de vraag voor ruimteverwarming fors lager. De tapwatervraag blijft gelijk en wordt daardoor in verhouding groter.

 

Onze systemen combineren prima met hybride- en volledig elektrische warmtepompen en met de warmtepompvarianten ‘grondgebonden’, ‘lucht-water’ en ‘ventilatie’. Ze werken echter ook met oplossingen zonder warmtepomp, of met invloeden van grote decentrale buffers.

 

All-electric met én zonder warmtepomp

Vanuit de BENG zien we nu ook varianten komen met elektrische verwarming, zoals infrarood, waardoor watergedragen verwarmingssystemen helemaal achterwege blijven. Daarbij is onze Ellaeen veelgekozen optie. Een zonneboiler waarbij de top van het vat elektrisch wordt naverwarmd. Dit levert een eenvoudige semi-elektrische zonneboiler op, geschikt voor een lage aansluitwaarde.

 

Met onze collectoren zijn ook inpassingen mogelijk op warmtepompboilers. En er zijn daarnaast tal van andere combinaties mogelijk. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Optimale combinatie met PV-panelen

HRsolar ontwikkelde als eerste collectorfabrikant ter wereld een collector met dezelfde afmetingen als een PV-paneel. De collector, genaamd Nero, is volledig zwart en is eenvoudig op hetzelfde montagemateriaal te plaatsen. Zo ontstaat één mooi ononderbroken dakvlak.

 

Kwaliteitsverklaringen (BCRG databank)

Van al onze standaardsystemen zijn kwaliteitsverklaringen beschikbaar. Die zijn opgenomen in de BCRG databank. Hier vind je ook tekeningen in diverse formats, waaronder Revit (rfa).