Gasaansluiting verwijderen nu zonder extra kosten

Gasaansluiting verwijderen nu zonder extra kosten

8 maart 2021

Huiseigenaren betalen vanaf 1 maart 2021 geen boete meer als de gasaansluiting wordt verwijderd. Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft dat bekend gemaakt. De verwijderkosten van de gasaansluiting worden in plaats daarvan betaald door iedereen die nog wel op het gasnet is aangesloten. Dit gebeurd via een periodieke aansluitvergoeding.

De verwijderingsbijdrage die geschrapt is, geldt alleen voor kleingebruikers, dat wil zeggen afnemers met een aansluiting die minder dan 40 m3 gas per uur doorlaat. Heb je een duurzaam verwarmingssysteem geïnstalleerd, dan kan je je nu dus zonder extra kosten afsluiten van het gas.

Waarom zou je van het gas af moeten? Het antwoord is simpel, de aarde warmte te snel op, het klimaat verandert door het gebruik van fossiele brandstoffen. Ook wil Nederland minder afhankelijk worden van het gas uit Groningen. De Rijksoverheid wil dat Nederland in 2050 geen CO2 meer uitstoot. In de toekomst kunnen we dus alleen met duurzame installaties koken en stoken.

Dat is nogal een opgave. Maar gelukkig zijn er nu al verschillende oplossingen waarmee jij er klaar voor kan zijn. Ben je op zoek naar een gasloze energievoorziening? Met het Qsilence PVT systeem voorzie je je woning van elektriciteit én warmte met behulp van de zon. Een duurzame gasloze oplossing die 24/7 werkt dus ook ’s nachts. Wil je meer weten over het Qsilence PVT systeem, klik dan hier voor meer informatie.

Liever in stappen naar gasloos? Begin dan met een HRsolar zonneboiler. Een All Senz zonneboiler kan in verschillende stappen opgebouwd worden. Begin met een zonneboiler en voeg later een warmtepomp toe. Allemaal op jouw tempo, wanneer het jou uitkomt.