Recordhoeveelheid zonnecollectoren geïnstalleerd

Recordhoeveelheid zonnecollectoren geïnstalleerd

2 juni 2020

In 2019 werd een recordhoeveelheid van 53.443 m2 zonnecollectoren geïnstalleerd in Nederland. Nog nooit eerder werden er zoveel zonnecollectoren geplaatst. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het totaal opgestelde collectoroppervlak in Nederland is op dit moment 674.448 m2. De groei zit vooral in de grotere systemen met een collectoroppervlakte groter dan 6 m2. In deze markt werd in 2019 in totaal 40.663 m3 aan collectoroppervlakte in gebruik genomen. Dit betekent toch een flinke groei ten opzichte van het jaar ervoor. De kleinere systemen tot 6 m2 zijn minder hard gegroeid.

In 2019 werd 8,6% van het totale energieverbruik duurzaam opgewekt. Een jaar eerder lag dit percentage op 7,4%. Volgens de EU-regels moet dit jaar Nederland 14% van het totale energieverbruik duurzaam produceren. Er is daarom dus nog flink werk aan de winkel om verder te verduurzamen!

Wil je ook je energie duurzaam op gaan wekken? Bereken hier wat dit voor jou betekent.