HRsolar finalist van De WarmteWissel

HRsolar finalist van De WarmteWissel

21 januari 2020

Steeds vaker dagen woningcorporaties de markt uit om met duurzame oplossingen te komen. Een goede ontwikkeling die de kennis vergroot en innovatie in gang zet. Zo kwamen acht Brabantse woningcorporaties met De WarmteWissel. Deze Lente-corporaties, een samenwerkingsverband van de Brabantse corporaties Alwel, Area, BrabantWonen, Casade, Stadlander, Tiwos, WonenBreburg en Zayaz dagen hiermee de markt uit om met een goede duurzame oplossing te komen voor de vervanging van ouderwetse cv-ketels. Marktpartijen die goede alternatieven hebben met een significant lagere CO2-uitstoot en minder of geen aardgasgebruik konden meedoen.

Maar liefst 48 partijen hebben inschreven op de WarmteWissel en deze week worden de vijf finalisten bekend gemaakt. HRsolar is de eerste finalist. De jury bestaat uit Diederik Samsom (voorzitter; onderhandelaar voor het landelijk klimaatakkoord), Sabine Jansen (universitair docent TU Delft – Architectural Engineering & Technology), Paulus Jansen (algemeen directeur Woonbond), Elphi Nelissen (professor Building Sustainability TU Eindhoven) en Harrie Windmüller (bestuurder BrabantWonen, namens het Lente-bestuur).

 

HRsolar SPRING: Silent Power Rooftop Into New Generation

Onze inschrijving gaat uit van het volledig gasloos maken van een grondgebonden eengezinswoning. We creëren een geruisloze en gasloze energieoplossing met een warmtepomp in combinatie met een PV-T energiedak en opslagvat.

Ut het jury rapport: “De jury zag een mooi compleet, doordacht en goed uitgewerkt voorstel. Het is een esthetisch mooie oplossing, met een lange levensduur. Tevens is aandacht besteed aan het gedrag van bewoners. De jury is gecharmeerd van de toegepaste techniek, de hoge reductie en de extra opties die geschetst worden We vinden het ook waardevol dat HR Solar aangeeft dat de oplossing alleen geschikt is voor eengezinswoningen, maar wel een goede visie op gestapelde bouw neerzet.”

Finale event
Op donderdagmiddag 5 maart strijden de finalisten voor de 1e, 2e en 3e plaats en maakt de jury bekend wie de winnaars zijn van De WarmteWissel. Er ook bij zijn? Het aantal plaatsen is beperkt, meld u zich dus snel aan!