Tot 2030 ISDE subsidie zonneboiler in bestaande woning

Tot 2030 ISDE subsidie zonneboiler in bestaande woning

19 november 2019

Huiseigenaren kunnen blijven rekenen op subsidie van de overheid als zij gaan investeren in duurzame warmte. De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) wordt namelijk verlengd tot 2030. De ISDE-subsidie is onder andere van toepassing op de zonneboiler.

 

Daarnaast verandert de ISDE-subsidie wel. Er komt een versobering in de mogelijkheden. De subsidie voor pelletkachels en biosmassaketels voor bestaande woningen vervalt. De CO2-winst die die deze apparaten opleveren, wegen niet op tegen de negatieve effecten van de hogere uitstoot van koolmonoxide, fijnstof en met name stikstof.

De subsidie voor de zonneboiler en warmtepomp in bestaande woningen blijft wel bestaan. Op de site van het RVO kan je meer lezen over de ISDE-subsidie.

Wil je weten hoeveel subsidie je kan krijgen op een HRsolar zonneboiler? Hier vind je alle bedragen op een rij.