Meer dan een miljoen vierkante meter PVT

Meer dan een miljoen vierkante meter PVT

3 oktober 2019

Er staat in de wereld al meer dan een miljoen vierkante meter PVT opgesteld. In het onderzoeksrapport Solar Heat Worldwide 2019 meldt de International Energy Agency (IEA) dat er al 1.075.247 m2 aan PVT-systemen op de wereld staat.

Het is de eerste keer dat het agentschap in zijn jaarlijkse zonnewarmterapport gedetailleerde informatie over deze systemen verzamelt. De markt voor PVT-systemen groeit, met name in Europa. Frankrijk voert op dit moment de lijst aan met 442,504 m2. Binnen Europa volgen dan Duitsland en Italië. Nederland bezet de vierde plek met 14.940 m2. Buiten Europa scoren met name Korea en China goed. De Nederlandse producenten die meededen aan het onderzoek verwachten de komende tijd een verdubbeling van hun productie.