Klimaatprinsjesdag volgend jaar pas voor het ‘echie’

24 oktober 2019

Vandaag, 24 oktober 2019, is de vierde donderdag van oktober. De dag waarop het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) de Klimaat en Energieverkenning (KEV) 2019 zou moeten presenteren, een weerslag van de stand van zaken rondom de klimaatdoelen van Nederland. Het kabinet zou dan hierop moeten reageren met de presentatie van een klimaatnota.

Deze afspraak is in december 2018 wettelijk vastgelegd en tijdens Prinsjesdag dit jaar (dinsdag 17 september 2019) officieel bekendgemaakt. Maar het is herfstvakantie en er gebeurt vandaag niets op het Binnenhof. Dat concluderen verschillende media, 0nder andere Trouw en Hart van Nederland. De KEV verschijnt naar het zich laat aanzien pas volgende week. ‘Klimaatprinsjesdag’ is volgend jaar dus pas voor het eerst voor het ‘echie’. Ondertussen blijven de klimaatproblematiek en de energietransitie gewoon dringende zaken, die alle aandacht waard zijn. Vele organisaties en bedrijven, waaronder HRsolar, zijn, en blijven, er dagelijks serieus mee bezig.