Gasloos wordt nog voordeliger

Gasloos wordt nog voordeliger

19 september 2019

Op Prinsjesdag (17 september 2019) presenteerde de regering haar plannen voor het komend jaar. Er was opnieuw veel aandacht voor maatregelen op het gebied van energie, milieu en CO2-reductie. Het blijkt dat ‘gasloos’ gaan steeds voordeliger wordt.

Zo gaat volgend jaar de belasting op gas verder omhoog, terwijl die op elektriciteit opnieuw omlaag gaat. Hiermee wil de regering de overstap van gas naar elektriciteit verder stimuleren. Het tarief voor aardgas stijgt volgend jaar met 4 cent per m3. Vervolgens komt er de komende 6 jaar steeds weer 1 cent bovenop. De energiebelasting op elektriciteit gaat juist met 1 cent naar beneden en ook die trend zet de 6 volgende jaren door. Kortom, gasloos wordt almaar voordeliger en je tapwater en je huis verwarmen met een (gasloos werkend) zonneboilersysteem is en blijft een financieel aantrekkelijk idee.